TOUS POUR L'EUROPE
TOUS POUR L'EUROPE

Actualitati

Tous pour l’Europe alături de tinerii studenți basarabeni din Paris


Sâmbătă 3 octombrie a avut loc Seminarul de integrare și orientare destinat studenților basarabeni din Paris.


Acest eveniment, aflat deja la cea de-a cincea ediție a venit în întâmpinarea studenților indiferent de anul de studiu în care se află și a constat în prezentarea elementelor de consiliere și orientare profesională, cât și de dezvoltare personală. Coordonatoarea proiectului Doina Guzun consideră că „în cadrul Seminarului are loc un schimb de experiențe profesionale, de cunoștințe administrative și juridice, de sfaturi oferite reciproc pentru a se reuși integrarea socială și profesională în Franța”.


Pe parcursul evenimentului studenții au putut afla numeroase informații deosebit de utile precum: conceperea și editarea unei cereri pentru a obţine o bursă, o locuinţă sau o asigurare socială, sfaturi pentru a promova un interviu, dar și alte sugestii și recomandări venite din partea altor studenți și absolvenți basarabeni.

Asociația „Tous pour l’Europe” a fost alături de tinerii basarabeni din Paris și a susținut derularea și implementarea acestui proiect, alături iniațiatori seminarului Asociația pentru Integrarea Migranților (Association pour l'Intégration des Migrants) și Liga Studenților din România. De asemenea, în cadrul evenimentului au fost prezenți și reprezentanți ai ambasadelor României și Republicii Moldova la Paris.

Devenir membre

Vous voulez devenir membre ? C'est très simple : utilisez notre formulaire de contact pour obtenir davantage d'informations ou téléchargez notre formulaire d'inscription.

Bulletin d’adhésion / Renouvellement d’adhésion
bulletin-d-adhesion TP3-2016-2017.pdf
Document Adobe Acrobat [152.9 KB]
Rejoindre notre groupe: Notre group
Version imprimable | Plan du site
© 2021 TOUS POUR L'EUROPE